Wykonanie

Danie, którego przygotowanie (wraz z pieczeniem) trwa w
sumie około 30 minut. Idealne gdy nie ma czasu na zabawę w kuchni. Byłem pozytywnie zaskoczony tym, jak dobre może być coś tak łatwego do zrobienia.Do pizzy potrzebujesz:- 1 opakowania
ciasta francuskiego- pół słoika
przecieru pomidorowego- łyżeczki
oregano- łyżeczki
bazylii- szczypty
soli i
pieprzu- ząbka
czosnku
- kilku plasterków
żółtego sera- pozostałych dodatków wedle uznania(ja dodałem
kukurydzy,
sera brie i
kiełbasy tatrzańskiej)Zacznij od wlania przecieru do garnka i przypraw oraz
czosnku. Garnek postaw na dość dużym ogniu i mieszaj aż do zagęszczenia
sosu pomidorowego,
potem wstaw garnek do naczynia z zimną
wodą, by przyspieszyć stygnięcie.
Ciasto francuskie rozwiń i pozostaw na papierze w który było zawinięte, zagnij brzegi ciasta( po około 2 cm) do środka i przyciśnij widelcem, by przykleiło się do spodniej warstwy.Nanieś sos na ciasto, połóż na nim dodatki i wstaw do rozgrzanego wcześniej do 200 stopni C piekarnika, piecz z termoobiegiem przez około 20 minut.Smacznego!!!