ßßß
 
            
         Składniki na kruche ciasto:1,5 szklanki mąki krupczatki (ot! cały sekret. Mąka krupczatka nada Waszemu ciastu niepowtarzalną kruchość)2 żółtkapół kostki masłaszczypta soli1/3 szklanki cukrucukier waniliowykwaśna śmietana do zagniecenia ciastaSkładniki na kruszonkę:2 porcje maki (np. 100 g)1 porcja masła (np. 50 g)1 porcja cukru (np. 50 g)Ciasto zagnieść. Wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blachę na tartę. 3 budynie waniliowe ugotować w 0,5 l mleka. Gorącą masę wylać na ciasto. Na wierzch wyłożyć maliny (ilość wg uznania. U nas 3/4 tradycyjnego opakowania malin) a całość posypać kruszonką. Piec około 45 min w temp. 180 st. C (do ładnego zarumienienia się ciasta).Smacznego!A tak smakowało mojemu synkowi :)
Składniki na kruche ciasto:1,5 szklanki mąki krupczatki (ot! cały sekret. Mąka krupczatka nada Waszemu ciastu niepowtarzalną kruchość)2 żółtkapół kostki masłaszczypta soli1/3 szklanki cukrucukier waniliowykwaśna śmietana do zagniecenia ciastaSkładniki na kruszonkę:2 porcje maki (np. 100 g)1 porcja masła (np. 50 g)1 porcja cukru (np. 50 g)Ciasto zagnieść. Wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blachę na tartę. 3 budynie waniliowe ugotować w 0,5 l mleka. Gorącą masę wylać na ciasto. Na wierzch wyłożyć maliny (ilość wg uznania. U nas 3/4 tradycyjnego opakowania malin) a całość posypać kruszonką. Piec około 45 min w temp. 180 st. C (do ładnego zarumienienia się ciasta).Smacznego!A tak smakowało mojemu synkowi :)