Zacznę od przeprosin. Przepraszam, że tak dawno mnie tu nie było... Ciąża, praca, zmęczenie, potrzebowałam trochę odpoczynku, ale oto i jestem i postanawiam poprawę. Mam teraz więcej czasu więc obiecuję być tu częstym bywalcem.Składniki:5 jajek ugotowanych na twardo1 jajko surowegarść startego na drobnej tarce sera żółtegoczerstwa bułka2 łyżki suszonego koperku1 łyżka natkipiertuszkiszczypioreksólpieprzcurrypapryka słodkapapryka ostrabułka tartaWykonanie:Jajka na twardo ścieramy na drobnej tarce jarzynowej, dodajemy ser żółty, czerstwą bułkę namoczoną uprzednio w wodzie i odciśniętą, zioła i przyprawy oraz surowe jajko. Całość wyrabiamy i formujemy małe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju rzepakowym, po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniki.Smacznego!