ßßß
Pasta pierwsza - Awokado z kolendrąDo przygotowania pasty potrzebujemy:- 1 awokado- sok z cytryny- sól, pieprz- garść kolendryAwokado umyć i obrać. Razem z kolendrą wrzucić do pojemnika i z przyprawami zblendować do utrzymania . Można zjadać na zimno np. z chlebem lub na ciepło z makaronem.
Pasta druga - Awokado z jajkiem (coś w stylu guacamole)Do przygotowania pasty potrzebujemy:- 1 awokado- 1 jajko ugotowane na twardo- kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren)- sól, pieprz- sok z cytrynyAkokado umyć, wypestkować i rozdusić widelcem. Z pomidorów pozbyć się pestek i pokroic w drobną kostkę. Jajko pokroić i wymieszać z resztą składników. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz. Odstawić na chwilę do lodówki. Podawać z pieczywem.