ßßß

Uczelnia daje w kość. Ale ja zamiast się uczyć przeglądam strony kulinarne i poszukuję inspiracji.W wolnych chwilach zakładam buty do biegania i zwiedzam nowe tereny. Szkoda, że jest już coraz chłodniej.Po raz drugi gotuję w wirtualnej kuchni. Towarzyszyli mi Lejdi, Shinju, Maggie, Bartlodzik i Paszczak . Miało być coś z serem pleśniowym. I żeby nie był to tylko dodatek... makaron już był. Omlet? hmmmm nie... Więc, jest awokado. :DMiało być z samym serem, ale dorzuciłam jajko. Efekt wyszedł zaskakujący. Smaczne i pełnowartościowe. Nawet moja nowa współlokatorka powiedziała, że dobre.
Awokado zapiekane z camembertem i jajkiem (2 porcje)1 awokado60g camemberta2 łyżki soku z cytrynysól/pieprz2 jajkaAwokado rozkroić na pół i wydrążyć. Camemberta pokroić. 1/3 miąższu awokado możemy odłożyć do lodówki. Resztę mieszamy z serem, sokiem z cytryny i przyprawami. Masą nadziewamy skorupy awokado pozostawiając miejsce na jajko. Wbijamy jajko. Zapiekamy 10-15minut w piekarniku w temp. 180stopni w zależności czy chcemy żeby żółtko pozostało płynne czy się upiekło.Posypujemy pieprzem i solą.Ja podałam z kuskusem.Smacznego