Wykonanie
Uczelnia
daje w kość. Ale ja zamiast się uczyć przeglądam strony kulinarne i poszukuję inspiracji.W wolnych chwilach zakładam buty do biegania i zwiedzam nowe tereny. Szkoda, że jest już coraz chłodniej.Po raz drugi gotuję w wirtualnej kuchni. Towarzyszyli mi Lejdi, Shinju,
Maggie, Bartlodzik i Paszczak . Miało być coś z
serem pleśniowym. I żeby nie był to tylko dodatek...
makaron już był. Omlet? hmmmm nie... Więc, jest
awokado. :DMiało być z samym
serem, ale dorzuciłam
jajko. Efekt wyszedł zaskakujący. Smaczne i pełnowartościowe. Nawet moja nowa współlokatorka powiedziała, że dobre.
Awokado zapiekane z
camembertem i
jajkiem (2 porcje)1
awokado60g
camemberta2 łyżki
soku z cytrynysól/pieprz2
jajkaAwokado rozkroić na pół i wydrążyć.
Camemberta pokroić. 1/3 miąższu
awokado możemy odłożyć do lodówki. Resztę mieszamy z
serem,
sokiem z cytryny i
przyprawami. Masą nadziewamy skorupy
awokado pozostawiając miejsce na
jajko. Wbijamy
jajko. Zapiekamy 10-15minut w piekarniku w temp. 180stopni w zależności czy chcemy żeby
żółtko pozostało płynne czy się upiekło.Posypujemy
pieprzem i
solą.Ja podałam z
kuskusem.Smacznego