Wykonanie
- kostkę
masła- 1 szklankę
cukru- 1 opakowanie
cukru waniliowego- 2 łyżki
kakao- 1/2 szklanki
czerwonego wina (
soku owocowego jeżeli pieczemy dla dzieci)- 2 szklanki
mąki- 4 całe
jajka- 3 łyżeczki
proszku do pieczeniaopcjonalnie: mielone
orzechy czy
migdały,
żurawina,
rodzynki (ale nie za dużo), można drobno pokroić
figiW garnku rozpuszczamy
masło,
cukier,
cukier waniliowy i
winoW garnku gotujemy
masło,
cukier,
cukier waniliowy,
kakao i
wino. Konsystencja powinna być jednolita - gotujemy jeszcze chwilę, aż zmniejszy się ilość
alkoholu (całość powinna zgęstnieć) po czym studzimy.Do miski wbijamy
jajka i dodajemy zimną masę
czekoladową. Dodać przesianą
mąkę z proszkiem i całość wymieszać.Formę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać ciasto, Piec ok 40 minut w 180 stopniach.Życzę samej
słodyczy!

