Wykonanie
Pomysł na szybką i przepyszną przystawkę.15 minut, cała noc w lodóce.Gotowe!
Składniki:- 2 puszki
tuńczyka- 1 szklanka
majonezu- 1 szklanka śmietany/jogurtu (polecam
jogurt, wtedy całość jest o wiele lżejsza. O kaloriach nie wspominam!)-
sól,
pieprz- 12g
żelatyny- 1 słoik
ogórków konserwowych,
pieczarek z
octu lub
kaparówRozgnieść
rybę, dodać
majonez i
śmietanę, pokrojone w kostkę
ogórki lub
pieczarki.Wymieszać wszystko widelcem.Rozpuścić
żelatynę w wodzie, lekko podgrzać.Dodać do masy
rybnej.Wylać do formy i wstawić na noc do lodówki.Podawać z
chlebem lub wykorzystać w tym przepisie .Życzę Wam smacznego!
Tuna mousseIngredients:- 2 cans of
tuna fish - 1 cup mayonnaise- 1 cup of cream- 12g of gelatine- 1 jar of pickles or champignons from vinegar or capersCrush the fish, add the mayonnaise and cream, diced cucumbers or mushrooms.Mix everything with a fork.Dissolve gelatin in water, heat gently.Add to the weight of the fish.
Pour into form and keep in a refrigerator overnight.Bon apetit!