Wykonanie
Bardzo, ale to bardzo lubię wszelakie pasty, jednak do "gotowców" jakoś nie
mogę się przekonać. W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak samodzielne przyrządzanie tych przepysznych smarowideł.
Składniki:- puszka
tuńczyka,- 3jaja,- 3
ogórki konserwowe (średniej wielkości),- łyżka
majonezu,-
sól i
pieprz,- nóż, rondelek, deska, miseczka, sitko.Wykonanie:1.
Jaja gotuję na twardo (ok. 8 minut od momentu zagotowania się
wody) i studzę.2.
Tuńczyka odsączam za pomocą sitka i przekładam do miski.3.
Jaja i
ogórki siekam w bardzo drobne kostki i wrzucam do miski z
tuńczykiem.4. Dodaję
majonez 2 szczypty
soli i 2-3 szczypty
pieprzu (jeśli chodzi o
pieprz i
sól,każdy ma inne preferencje, więc raczej należy kierować się własnymi upodobaniami).Wszystkie składniki dokładnie mieszam.Gotową pastą smaruję
pieczywo. Dodatkowo można posypać ją posiekaną
pietruszką lub
szczypiorkiem.