Wykonanie
            Jednym z łatwiejszych sposobów przygotowania domowej 
białej kiełbasy jest po prostu upieczenie jej w piekarniku. Można to zrobić bez przypraw i też będzie bardzo pyszna na zimno i na ciepło - do barszczu lub do kanapek, na święta i na dni powszednie. Polecam!!!

Składniki marynaty a właściwie sosu do zaostrzenia smaku1-2 łyżki 
musztardy1 łyżeczka 
miodu2 łyżki 
wina lub 
piwa1 łyżka 
oleju1 łyżeczka 
majerankuszczypta 
ziół prowansalskichszczypta czerwonej mielonej 
paprykiszczypta 
soli (opcjonalnie)

Mój przepis na 
białą kiełbaskę krok po krokuPrzygotowaniePrzygotowanie na filmie1. Łączę składniki marynaty a właściwie gęstego sosu i nanoszę na 
kiełbaski, ułożone w posmarowanym 
olejem naczyniu ceramicznym.2. Wstawiam do piekarnika na około 30 minut - 180 stopni C. , grzałka góra-dół. Pod koniec na 2-3 minuty można 
kiełbaski przyrumienić na funkcji grilla, Moje były także bardzo dobrze doprawione w środku, więc nie nacinałam kiełbasek. Jeśli kupuję surową 
kiełbasę w sklepie, co bardzo rzadko mi się to zdarza, w połowie pieczenia nacinam je, żeby 
przyprawy poprawiły ich smak.Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika
