Składniki:- 1 kg jabłek (obranych i pokrojonych w grubą kostkę)- 3 jajka- 2 szklanki cukru- 1,5 szklanki oleju rzepakowego- 3 szklanki mąki pszennej- 2 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżeczka sody- 3 łyżeczki kakao- cukier puder do posypaniaPrzygotowanie:Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem, stopniowo dolewać olej (miksować na najniższych obrotach).Następnie dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać.Dołożyć jabłka, ciasto będzie bardzo gęste więc aby je wmieszać należy użyć dwóch łyżek.Wyłożyć na blachę, wyrównać łyżką.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C z termoobiegiemprzez ok. 50 minut (do suchego patyczka).Po przestygnięciu, wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.