Szybciutko wrzucam przepis na bardzo przyjemnie rozgrzewający krem z ziemniaków i świeżego chrzanu i pędzę korzystać z fantastycznej pogody za oknem:) Jak wrócę, pojawi się kolejny przepis z mojego świątecznego menu, który możecie wykorzystać na sylwestrową imprezę:)Składniki: na 4 porcje330 g ziemniaków1 mała cebula2 ząbki czosnku6 łyżek tartego świeżego chrzanu150 ml śmietany 36%2 szklanki bulionu drobiowego3 łyżki masłasól, pieprzgałka muszkatołowaPrzygotowanie:Pokrojone w cienkie plastry ziemniaki oraz posiekaną w kostkę cebulę i czosnek zeszklijcie na maśle. Następnie wlejcie szkalnkę bulionu i duście na małym ogniu do miękkości.Jak ziemniaki będą już miękkie dodajcie resztę bulionu oraz chrzan. Całość zmiksujcie i gotujcie jeszcze przez kilka minut. Doprawcie do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Tuż przed podaniem dodajcie lekko podbitą śmietanę i całość delikatnie wymieszajcie.Do podania: usmażone na chrupko cieniutkie paseczki szynki parmeńskiej, grzanki z parmezanem albo prażone płatki migdałów.