Szybciutko wrzucam przepis na bardzo przyjemnie rozgrzewający krem z ziemniaków i świeżego chrzanu i pędzę korzystać z fantastycznej pogody za oknem:) Jak wrócę, pojawi się kolejny przepis z mojego świątecznego menu, który możecie wykorzystać na sylwestrową imprezę:) Składniki: na 4 porcje 330 g ziemniaków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek tartego świeżego chrzanu 150 ml śmietany 36% 2 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki masła sól, pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Pokrojone w cienkie plastry ziemniaki oraz posiekaną w kostkę cebulę i czosnek zeszklijcie na maśle. Następnie wlejcie szkalnkę bulionu i duście na małym ogniu do miękkości. Jak ziemniaki będą już miękkie dodajcie resztę bulionu oraz chrzan. Całość zmiksujcie i gotujcie jeszcze przez kilka minut. Doprawcie do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tuż przed podaniem dodajcie lekko podbitą śmietanę i całość delikatnie wymieszajcie. Do podania: usmażone na chrupko cieniutkie paseczki szynki parmeńskiej, grzanki z parmezanem albo prażone płatki migdałów.