Pyszna. Ma cudowny aromat. Ostrość czosnku oraz słodyczselera, kukurydzy i marchewki łączą się w niej w smaczną całość. Wspomnianą sałatkę odkryłam podczas rodzinnych odwiedzin i wprost nie mogłam się jej oprzeć.Szczególnie polecam w okresie przeziębień i zachorowań na grypę :P Sama nie lubię gorącego mleka z miodem i czosnkiem, ale uwielbiam czosnek jako dodatek do sałatek, sosów, przekąsek czy dań głównych.Składniki:1 słoik selera konserwowego1/2 puszki kukurydzy konserwowej1 średnia lub duża marchewka (tak, by po starciu było jej mniej więcej 50/50 w stosunku do selera)2-3 ząbki czosnkutroszkę majonezu (1 łyżka powinna wystarczyć)pieprzMożna też skropić ją odrobinę sokiem z cytryny.Przygotowanie:Ze słoika z selerem odlać wodę. Seler pokroić na krótsze paski i wrzucić do miski.Kukurydzę odcedzić, wsypać pożądaną ilość do miski z selerem.Marchew umyć, obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.Czosnek obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i niewielką ilością pieprzu.Smacznego!