Wykonanie
Wielozbożowe
ciasteczka cytrynowe- Bezkarne
ciasteczka bo można je jeść bez obawy o figurę. Dla wszystkich będących na diecie i dbających o linię, a także dla fanatyków zdrowego odżywiania.Pokombinowałam trochę, także przepis wymyślony od podstaw, mam nadzieję że wam posmakuje mimo,że
ciasteczka nie są zbytnio urodziwe. Możecie zamiast kandyzowane
ananasa dodać
suszoną żurawinę ,
rodzynki lub inne ulubione
bakalie.

szklanka
płatków żytnich zmielonych na grubą
mąkęszklanka
płatków jęczmiennych2 łyżki
mąki pszennej ( można pominąć ale wtedy może się okazać ze będziecie musieli dosypać trochę
płatków)2
jajka4-5 łyżek
oliwy z oliwek3 łyżki
miodumiąższ i sok z jednej
cytrynypłaska łyżeczka
proszku do pieczeniaja dodałam jeszcze kandyzowanego
ananasa garść ;-)Wszystkie składniki umieszczamy w misie i miksujemy aż wszystko się połączy. Ciasto powinno być lepkie i kleiste. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego i układamy na papierze do pieczenia. Lekko spłaszczamy. pieczemy 22-25 minut w 180 st. Ciepłe są miękkie po ostudzeniu troszkę twardnieją ale nie na kamyk -polecam przechowywać w puszce .