ßßß
Polecam – pyszna i prosta sałatka. Oryginalny smak, niska kaloryczność i optymistycznie kolorowaSkładniki:sałata zielona – 1/3 główki,cykoria endywia czerwona – 1/3 główki,batat duży – 1 szt,szparagi – 8 szt,ser mozzarella – 75 g,pieprz czerwony – do smaku,krem balsamiczny – do smaku,sól – do smaku,oliwa z oliwek – do smaku.Przygotowanie:Batata umyć i ugotować w łupince. Następnie obrać, ostudzić i pokroić w plastry. Umyte sałaty porwać na kawałki. Oskrobać szparagi i pokroić na 3 części każdego. Ugotować w osolonym wrzątku (3-4 minuty) a następnie schłodzić w wodzie z lodem, aby nie straciły koloru. Mozzarellę pokroić w drobna kosteczkę. Układać na talerzu porwaną sałatę, szparagi, plastry batatów – posypywać mozzarellą oraz grubo zmielonym czerwonym pieprzem. Skrapiać obficie oliwą i kremem balsamicznym. Ja nie solę, ale jeśli ktoś nie może się bez soli obejść to trudno… może dosolić.