Miały być tagliatelle z dorszem… ale tagliatelle niestety „wyszły” i trzeba było je zastąpić makaronem spaghetti.Polecam – pyszne danie.Składniki:makaron spaghetti – 250 g,dorsz surowy bez skóry- 250 g,ser pleśniowy niebieski typu Rokpol – 120 g,śmietana 18% – 3 łyżki,cukinia mała- 1 szt,masło klarowane do smażenia,sól do smaku,pieprz czarny do smakupomidorki koktajlowe wg. uznania.PrzygotowanieDorsza umyć, odsączyć na papierze i porwać na małe kawałki. Na patelni stopić masło klarowane i dołożyć dorsza. Przesmażyć a potem dodać śmietanę. Następnie dołożyć pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Posolić trochę i dusić aż ryba będzie gotowa a cukinia al dente. Na koniec dorzucić drobno pokruszony ser i smażyć całość aż ser się roztopi. Sprawdzić smak, doprawić sos pieprzem a jeśli trzeba również dosolić.Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polać gorącym sosem i udekorować pomidorkami koktajlowymi. Smacznego.