Wykonanie

2-3 udka, zależnie od potrzeby porcji2-3
ziemniakikawałek dyni (mniej więcej tyle samo co
ziemniaków)2 łyżki
sosu sojowegopół
cebulipół
czerwonej paprykimajeranekszczypta suszonej
paprykipieprzsóloreganoUdka umyć, oczyścić, podsmażyć z obu stron na patelni (najlepiej głębokiej) dodać
cebulę, podsmażyć razem, polać
sosem sojowym, dodać
majeranek,
pieprz i szczyptę
oregano. Podlać
wodą lub rosołem ok 3/4 szkl. Dusić pod przykryciem ok 35-40 min.
Ziemniaki i
dynię pokroić w kostkę takiej samej wielkości, niezbyt drobno. Dodać do udek
ziemniaki i
dynię oraz pokrojoną w paski
paprykę, lekko przemieszać i dusić ( w razie potrzeby podlać rosołem lub
wodą) Kiedy
mięso i
ziemniaki będą juz miękkie danie nałożyć na talerze, udekorować
zieleniną, (u mnie świeży
majeranek i polana
oliwą sałata).
