Wykonanie

ciasto francuskie 1 op
maliny ok 1 szkl
budyń malinowy
cukier0,5 l
mleka2
białkapół szl
cukru pudru3 łyżeczki
mąki ziemniaczanejCiasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o
boku ok 6,5 cm. Posmarować delikatnie
białkiem i paseczkami z ciasta (można kroić pocięte juz kwadraty) obłożyć brzegi wszystkich
ciastek.Upiec w temp 200 st przez ok 8-10 min (uważać by się nie spaliły)
Ciastka wyjąć i wystudzić. Ugotować
budyń według przepisu na opakowaniu.
Białka ubić na pianę, stopniowo dodać
cukier puder i
mąkę ziemniaczaną, długo ubijać aż masa będzie sztywna. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.Środki
ciastek ugnieść łyżeczką by powstały dołki, włożyć w nie po kilka
malin, przykryć łyżką budyniu i na wierzchu dekoracyjnie ułożyć
bezę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st lekko przyrumienić i zmniejszyć temperaturę do 150 st podsuszać ok 20 - 25 min.. piekarnik wyłączyć a
ciastka jeszcze niech zostaną w zamkniętym ok 15 min.Wystudzić, podawać z dużą ilością świeżych
malin.

