ßßß

ciasto francuskie 1 opmaliny ok 1 szklbudyń malinowycukier0,5 l mleka2 białkapół szl cukru pudru3 łyżeczki mąki ziemniaczanejCiasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku ok 6,5 cm. Posmarować delikatnie białkiem i paseczkami z ciasta (można kroić pocięte juz kwadraty) obłożyć brzegi wszystkich ciastek.Upiec w temp 200 st przez ok 8-10 min (uważać by się nie spaliły)Ciastka wyjąć i wystudzić. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Białka ubić na pianę, stopniowo dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną, długo ubijać aż masa będzie sztywna. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.Środki ciastek ugnieść łyżeczką by powstały dołki, włożyć w nie po kilka malin, przykryć łyżką budyniu i na wierzchu dekoracyjnie ułożyć bezę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st lekko przyrumienić i zmniejszyć temperaturę do 150 st podsuszać ok 20 - 25 min.. piekarnik wyłączyć a ciastka jeszcze niech zostaną w zamkniętym ok 15 min.Wystudzić, podawać z dużą ilością świeżych malin.
