400 g mąki250 g masła200 g cukru70 g płatków migdałowych150 g czekoladykilka kropel aromatu migdałowego3 łyżki śmietany gęstej2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaPłatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić, utłuc w miseczce by były drobniejsze.Mąkę rozetrzeć z masłem dodać migdały, czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach (pozostawić 4 kostki do posypania) Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować dwa wałeczki o grubości takiej jaka będzie średnica ciasteczek, zawinąć w folię lub papier i włożyć na pół godziny do zamrażarki. Wyjąć, kroić talarki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180 st przez 15 min z termoobiegiem. Po wyjęciu jeszcze cieple ciasteczka posypać startą czekoladą która najpierw się rozpuści a potem zastygnie.