ßßß
Cookit - przepis na Szynka jałowcowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szynka jałowcowa
Składniki
Mięso
Woda
Sól
Liść laurowy
Pieprz
Ziele angielskie
Jałowiec
Kolendra
Wykonanie
peklowanie na 3 kg
mięsa
2 l
wody
4 łyżki
soli
2 łyżki
soli
peklowej
listki laurowe
pieprz
ziele angielskie
jałowiec
pieprz
kolendra
Do peklowania
mięso
przygotować 3 dni wcześniej .
Sól
rozpuścić w wodzie , dodać
przyprawy
i zanurzyć
mięso
.
Mięso
osączyć z solanki,
przyprawy
( po jednej łyżeczce jałowca,
pieprzu
i
kolendry
) wsypać do moździerza i utłuc.
Szynkę
obsypać
przyprawami
owinąć folią aluminiową.Piec ok 1 , 5 godziny. po tym czasie folię rozerwać i podpiec na rumiany kolor ok 30 min.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/04/szynka-jaowcowa.html
Przepisy powiązane
My Cat Cooks: wędzone dorsze - domowy sposób
Mielonka domowa
Wywar idealny - bulion z mięsa
Boczek peklowany z szynkowaru
Schab pieczony ze śliwką
Składniki powiązane (0)