ßßß
Cookit - przepis na Żeberka z marchewką duszone w winie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka z marchewką duszone w winie
Składniki
Żeberka
Marchew
Cebula
Czosnek
Czerwone wino
Cukier brązowy
Majeranek
Bazylia
Sól
Pieprz
Wywar
Wykonanie
500 g
żeberek
2
marchewki
1
cebula
3 ząbki
czosnku
pół szkl
czerwonego wina
2 łyżeczki
brązowego cukru
majeranek
bazylia
sól
pieprz
400 ml
wywaru
wołowo drobiowego lub rosołutłuszcz do smażenia
Żeberka
umyć osuszyć, podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć na złoty kolor
żeberka
z obu stron.
Marchewkę
obrać i pokroić na kawałki ok 3 cm,
cebulę
pokroić na plastry.Przysmażone
żeberka
przwłożyć do garnka, dodać
marchewkę
,
cebulę
, posiekany
czosnek
i
przyprawy
. Podlać
winem
i rosołem. Dusićpod przykryciem ok godzinę. Nastepnie odkryć, dodać
cukier
i odparować sos.Podawać z
ziemniakami
i
sałatką
lub
konserwowym ogórkiem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/02/zeberka-z-marchewka-duszone-w-winie.html
Przepisy powiązane
ŻEBERKA nie tylko w miodzie....
Żurek na żeberkach
Pierś z gęsi w czerwonym winie
Karkówka nadziewana marchewką i czosnkiem.
Golonka z indyka
Składniki powiązane (0)