ßßß
Cookit - przepis na Kapusta zasmażana
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapusta zasmażana
Składniki
Olej
Grzyby
Kminek
Sól
Pieprz
Zioła
Mąka
Kapusta kiszona
Marchew
Cebula
Jabłko
Wykonanie
1 kg
kapusty kiszonej
1
marchewka
1
cebula
1 słodkie
jabłko
olej
Wielkopolski do smażeniaszczypta suszonych tartych
grzybków
szczypta
kminku
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
1 łyżka
mąki
tłuszcz na zasmażkę
Kapustę
wypłukać dwa
razy
, odcisnąć. W garnku podsmażyć na 3 łyżkach
oleju
posiekaną
cebulę
, dodać
kapustę
,
marchewkę
zetrzeć na tarce, dodać
przyprawy
pokrojone w kostkę
jabłko
, podlać szklanką
wody
i dusić pod przykryciem do miękkości ok jedną godzinę, w razie potrzeby podlać
wodą
.Na tłuszczu przyrumienić
mąkę
i dodać zasmażkę do
kapusty
.Taka
kapusta
idealnie nadaje się do
golonki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/12/kapusta-zasmazana.html
Przepisy powiązane
Wileński placek ziemniaczany z kiszoną kapustą
Kotlety z ziemniak�w i kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
Na zimę nic lepszego nad kiszonki ...:)
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
Składniki powiązane (0)