Wykonanie
500 g
wątróbki drobiowej3
owoce kiwi2
jabłka1
cebulamajeranekbazyliasólpieprztłuszcz do smażenia
Wątróbkę umyć i oczyścić, dobrze osączyć, posypać
solą,
pieprzem, po łyżeczce
majeranku i
bazylii.Lekko wymieszać i odstawić. Z
jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry ok 7mm .2
owoce kiwi obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę również pokroić na plasterki i rozdzielić palcami na krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić lekko
cebulę, zdjąć do miseczki, na tym samym tłuszczu przyrumienić szybko
jabłka , również zdjąć z patelni, po czym układać
wątróbkę i przyrumienić z obu stron, następnie przykryć
wątróbkę podsmażonymi
jabłkami i
cebulką i na wierzch posypać pokrojonym
kiwi, Przykryć pokrywką i poddusić ok 10 min na małym ogniu.Ostatnie
kiwi użyć do dekoracji.Ja podałam moją
wątróbkę z ziemniaczanymi świderkami, ale mogą to być
ziemniaki pieczone czy frytki.Przepis opublikowany w