ßßß

ciasto francuskie ok 500gmargaryna palma 250 g3/4 szkl cukru pudru4 żółtka2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki kakao1 łyżka syropu amaretto1 łyżka wódkisok z cytrynypolewa czekoladowaCiasto francuskie rozwałkować cienko, pociąć w paski o szer ok 3 cm dł. ok 15 cm nawinąć na metalowe rurki do pieczenia posmarować rozmąconym jajkiem, posypaćcukrem i upiec na złoty kolor, ok 20 min w temp 180-200 st.Rurki zdjąc i wystudzić.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, Kawę rozpuścićw wódce dodać syrop amaretto i dodać cienkim strumieniem do kremu, dodać również kakao i sok z cytryny do smaku.Krem przełożyć do worka cukierniczego i nadziać rurki, polać dekoracyjnie czekoladą.