ßßß
 
            
        
 1 główka młodej kapusty200 ml śmietany1 łyżka mąki1 łyżka skwarków1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiegopół cebulisólpieprz czarny1 łyżeczka cukruKapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować grubo i wrzucić do wrzątku, chwile pogotować, odcedzić. Podlać wodą ok 3,4 szkl, dodać skwarki i zeszkloną na patelni cebulę i pieprz . Dusić pod przykryciem ok 15 min. Śmietanę wymieszać z mąką i podprawić kapustę. Doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem.
1 główka młodej kapusty200 ml śmietany1 łyżka mąki1 łyżka skwarków1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiegopół cebulisólpieprz czarny1 łyżeczka cukruKapustę oczyścić, wypłukać, poszatkować grubo i wrzucić do wrzątku, chwile pogotować, odcedzić. Podlać wodą ok 3,4 szkl, dodać skwarki i zeszkloną na patelni cebulę i pieprz . Dusić pod przykryciem ok 15 min. Śmietanę wymieszać z mąką i podprawić kapustę. Doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem.