ßßß
2 piersi z kurczaka300 g grzybów mrożonych lub ś wierzychpół cebulitłuszcz do smażeniaestragonsólpieprz2 łyżki tartej bułki1 jajkoprzyprawa do kurczaka1 łyżeczka mioduPiersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat.Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Opanierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową . Piec ok 45-50 min w temp 200 st.Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły . Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.
Przepis opublikowany w