ßßß
1 kg serc wieprzowych1 marchew2 listki laurowekilka ziaren jałowcasólpieprz2 łyżki siekanego drobno imbirupół łyżeczki imbiru w proszku1 cebulatłuszcz do smażenia2 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 łyżka mąkiSerca oczyścić i dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i ugotować ok 35-40 min. W początkowej fazie gotowania zebrać pianę. Ugotowane serca wyjąć a wywar odcedzić. Serca pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz drobno posiekany imbir i cieniutko pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem ok 1 szklankę. Dodać imbir w proszku, doprawić solą i pieprzem i dusić ok 20 min. Pod koniec dodać koncentrat i podprawić rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru mąką. Podawać z ziemniakami i przetworami z warzyw.