Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Komfort równa się nowoczesność
Ciastka guziki »Zrobiłam pyszny chlebek , dodałam do niego
twaróg i
jogurt naturalny . Całkiem smaczny o chrupiącej skórce . Przepis jest Joasi zainspirowała mnie .Składniki :350 g
mąki pszennej typ 500150 g
mąki pszennej pełnoziarnistej - typ 1850 graham drobna2 czubate łyżeczki
drożdży suchych (9 g) - lub 20 g
drożdży świeżych ( dałam suche)180 g
twarogu100 g
jogurtu naturalnego150 g ciepłego
mleka50 g roztopionego
masła2 łyżeczki
cukru2 łyżeczki
soliWykonanie :Najpierw odmierzyłam obydwie
mąki do których dodałam suche
drożdże, przesypałam do misy .Dodałam miękkie
masło i
jogurt.Dodałam pokruszony
twaróg.Wsypałam
cukier i
sól.Wyrobiłam ciasto( 10 minut wyrabiałam ).Zostawiłam ciasto do wyrośnięcia przykryte ściereczka na 3 godziny .Po 3 godzinach odgazowałam ciasto, wyrobiłam ponownie ,uformowałam bochenek i zostawiłam na 30 minut do wyrośnięcia.Po 30 minutach zrobiłam nacięcia na wierzchu trzy i wstawiłam do nagrzanego pieca pieca.Piekłam 10 minut w 230 stopniach
potem 15 minut w 200 stopniach30 minut w 180 stopniachPodczas pieczenia parę
razy skropiłam chlebek
wodą , tak delikatnie.




czwartek, 24 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter