ßßß

Składniki na blachę 21 cm:Spód:120 g ciasteczek (użyłam herbatników)30 g masłaMasa:500 g twarogu (trzykrotnie zmielonego)100 g kulek maltesers (plus kilka do ozdoby)190 g masy kajmakowej40 g masła80 g cukrucukier waniliowy1 łyżka mąki pszennejPolewa:140 g masy kajmakowej3 łyżki mleka2 łyżki masłaCiasteczka mielimy w malakserze razem z masłem, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, odstawiamy.W misce ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy 190 g kajmaku oraz mąkę. Ucieramy na gładką masę dodając pojedynczo jajka, ser i na koniec pokruszone w malakserze kulki malteesers. Masę wylewamy na przygotowany spód i pieczemy w piekarniku nastawionym na 190 stopni przez około 40 minut. Studzimy w piekarniku, gdy ostygnie wyciągamy i zdobimy polewą.140 g kajmaku wkładamy do rondelka, dodajemy 3 łyżki mleka i 2 łyżki masła, podgrzewamy mieszając na gładką masę. Polewamy ciasto i zdobimy malteesers. Sernik wstawiamy do lodówki.