ßßß
Spód:225 g ciastek typu digestive75g roztopionego masłaMasa serowa:1 szklanka cukru750g zmielonego twarogu1 i 1/2 łyżki cukru waniliowego3 łyżki budyniu ( malinowy, waniliowy lub mąki ziemniaczanej)3 jajkaOwoce: około 200-300g malin, truskawek, borówekMigdały:1/2 szklanki płatków migdałów2 łyżki roztopionego masła1/5 łyżki cukruPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 170 stopni ( góra-dół bez termoobiegu).Masło roztopić.Ciastka drobno rozkruszyć, dodać do masła, całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na spód tortownicy, docisnąć za pomocą łyżki.Ser, cukier, cukier waniliowy, budyń umieszczamy w misie, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Następnie dodajemy jajka i ponownie miksujemy do połączenia składników.Gotową masę wylewamy na blaszkę.Na masę układamy owoce ( jeśli używamy truskawek- kroimy je w plasterki, jeśli malin lub borówek, układamy w całości)2 łyżki masła roztopionego mieszamy z migdałami i cukrem, posypujemy wierzch sernika.Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około godzinę. Po upieczeniu, aby sernik nam nie opadł, wyłączamy piekarnik i lekko odchylamy drzwi piekarnika aby w ten sposób się wystudził.Smacznego :)