Składniki:350 g makaronu (ja wybrałam penne)250 g szpinaku mrożonego250 g sera feta250 g łososia120 g przecieru z pomidorówgłówka czosnkukilka oliwekżółty ser (tarty)sól i pieprz do smakuŁososia oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 30 min w 150 stopniach na termoobieguMrożony szpinak wrzucamy do garnuszka, czekamy aż się rozmrozi, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, ser feta oraz sól i pieprz do smaku.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dodajemy łyżkę oleju i szczyptę soli do wody).Gdy makaron jest już gotowy wykładamy go w naczyniu żaroodpornym, następnie łososia, szpinak, przecier i tarty ser.Zapiekankę wkładamy do piekarnika na 30 min w 130 stopniach.I gotowe!Wykładamy porcję zapiekanki na talerz i dodajemy kilka oliwek.SMACZNEGO!