Kto z Was nie lubi makaronu z pysznym sosem? Ostatnio staram się wybierać tylko ten pełnoziarnisty. W dzisiejszym przepisie z pysznymi i zdrowymi warzywami, czyli selerem naciowym i cukinią! Mam nadzieję, że Wam się spodoba! :)składniki:2 porcje200 g makaronu pełnoziarnistego kokardkipół cukiniipół cebuli3 łodygi selera naciowego4-5 łyżeczki koncentratu pomidorowego5 łyżek wodysól, pieprz, bazylia, papryka ostra2 łyżeczki olejuopcjonalnie: (cukier jeśli danie jest zbyt kwaśne)Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na oleju przysmażamy cebulę pokrojoną w plasterki. Do tego dorzucamy seler naciowy pokrojony w plasterki. Przysmażamy około 5-7 minut. Cukinie również kroimy w pół plasterki i dodajemy do garnka. Gdy cukinia będzie miękka dodajemy koncentrat, wodę i przyprawy. Makaron wrzucamy do garnka i mieszamy z sosem. Danie gotowe!Wartość odżywcza:porcja: 323 , 5 gwęglowodany: 43 gbiałko: 9,5 gtłuszcze: 5 gkalorie: 236 , 5 kcal