ßßß Cookit - przepis na Tosty a'la Wspólne Smaki.

Tosty a'la Wspólne Smaki.

nazwa

Wykonanie

Wspólne Smaki, wspólne przygotowanie i jedzenie tostów przypomniały mi najlepsze czasy studenckie :)
Tosty a'la Wspólne Smaki są idealnym zakończeniem dnia po sobotnich zajęciach i spotkaniu w przyjacielskim gronie :)
Przygotowanie tostów rozpoczynamy od przygotowania składników.
Potrzebujemy:
*chleb tostowy
*oliwa Peperoncino (ona dodaje charakteru potrawie)
*schab dobrze uwędzony
*dużo sera żółtego (można delikatnie podkręcić serem pleśniowym i oliwkami)
*pomidory
*cebule
*paprykę słodka mielona Przyprawy Świata
*keczup
*majonez
*sałata roszponka
Przygotowanie :
Każdy składnik dzielimy na porcje pod swój gust, u nas cebulka i pomidor krojona była na grubo.
Najważniejszą czynnością jest polanie dwóch pajdek tostowych oliwą Peperocino
oraz oliwą Origano w stosunku 2:1.
Na posmarowane pajdy kładziemy kolejno schabik
(ten z Bielska-Białej idealnie wpłyną na walory smakowe tego dania),
dużo sera, pomidor, cebulę.
Całość posypujemy papryką słodką mieloną.
Pajdy składamy i wrzucamy na rozgrzaną tostownicę.
Czas pieczenia zależy od indywidualnych upodobań.
Złocisty kolor świadczy o tym, że tosty są idealne.
Tosty wykładamy na talerz, smarujemy keczupem i majonezem, a na wierzch dodajemy kilka listków roszponki i pokrojonego pomidora.
Ser w tostach powinien się ciągnąć, wtedy tosty są najsmaczniejsze:)
(Ten sam przepis można wykorzystać przy kominku otwartym.
Tosty kładziemy na murku, zdejmując górną pajdę.
Palenisko doda niepowtarzalnego klimatu 'gotowaniu', smak tostów grzanych na żywym ogniu również się poprawi)
Życzymy smacznego,
Gazel, Paweł i Kasia :]
Źródło:http://wspolnesmaki.blogspot.com/2015/01/tosty-ala-wspolne-smaki.html