Wykonanie
Wspólne Smaki, wspólne przygotowanie i jedzenie tostów przypomniały mi najlepsze czasy studenckie :)Tosty a'la Wspólne Smaki są idealnym zakończeniem dnia po sobotnich zajęciach i spotkaniu w przyjacielskim gronie :)Przygotowanie tostów rozpoczynamy od przygotowania składników.Potrzebujemy:*
chleb tostowy*
oliwa Peperoncino (ona dodaje charakteru potrawie)*
schab dobrze uwędzony*dużo
sera żółtego (można delikatnie podkręcić
serem pleśniowym i
oliwkami)*
pomidory*
cebule*
paprykę słodka mielona
Przyprawy Świata*
keczup*
majonez*
sałata roszponka
Przygotowanie :Każdy składnik dzielimy na porcje pod swój gust, u nas
cebulka i
pomidor krojona była na grubo.Najważniejszą czynnością jest polanie dwóch pajdek tostowych
oliwą Peperocinooraz
oliwą Origano w stosunku 2:1.Na posmarowane pajdy kładziemy kolejno schabik(ten z Bielska-Białej idealnie wpłyną na walory smakowe tego dania),dużo
sera,
pomidor,
cebulę.Całość posypujemy
papryką słodką mieloną.

Pajdy składamy i wrzucamy na rozgrzaną tostownicę.Czas pieczenia zależy od indywidualnych upodobań.Złocisty kolor świadczy o tym, że tosty są idealne.

Tosty wykładamy na talerz, smarujemy
keczupem i
majonezem, a na wierzch dodajemy kilka listków
roszponki i pokrojonego
pomidora.
Ser w tostach powinien się ciągnąć, wtedy tosty są najsmaczniejsze:)(Ten sam przepis można wykorzystać przy kominku otwartym.Tosty kładziemy na murku, zdejmując górną pajdę.Palenisko
doda niepowtarzalnego klimatu 'gotowaniu', smak tostów grzanych na żywym ogniu również się poprawi)Życzymy smacznego,Gazel, Paweł i
Kasia :]