ßßß
Przygotowanie :Każdy składnik dzielimy na porcje pod swój gust, u nas cebulka i pomidor krojona była na grubo.Najważniejszą czynnością jest polanie dwóch pajdek tostowych oliwą Peperocinooraz oliwą Origano w stosunku 2:1.Na posmarowane pajdy kładziemy kolejno schabik(ten z Bielska-Białej idealnie wpłyną na walory smakowe tego dania),dużo sera, pomidor, cebulę.Całość posypujemy papryką słodką mieloną.
Pajdy składamy i wrzucamy na rozgrzaną tostownicę.Czas pieczenia zależy od indywidualnych upodobań.Złocisty kolor świadczy o tym, że tosty są idealne.
Tosty wykładamy na talerz, smarujemy keczupem i majonezem, a na wierzch dodajemy kilka listków roszponki i pokrojonego pomidora.Ser w tostach powinien się ciągnąć, wtedy tosty są najsmaczniejsze:)(Ten sam przepis można wykorzystać przy kominku otwartym.Tosty kładziemy na murku, zdejmując górną pajdę.Palenisko doda niepowtarzalnego klimatu 'gotowaniu', smak tostów grzanych na żywym ogniu również się poprawi)Życzymy smacznego,Gazel, Paweł i Kasia :]