Wykonanie
Tort
mleczny na zimno,prosty i bardzosmaczny deser z białą i ciemną
czekoladą ....






Składniki :- Pierwsza warstwa:-1 szklanka
mleka-5 łyżeczek
żelatyny-3/4 szklanki
cukru pudru-4
jajka (duże)-15 dkg
masła lub
margaryny(według uznania)-1
cukier waniliowy-1
czekolada deserowa lub
mleczna-Ż
elatynę zalać
mlekiem ,aby napęczniała a następnie rozpuścićDruga warstwa:-1 szklanka
mleka-5 łyżeczek
żelatyny-3/4 szklanki
cukru pudru-4
jajka-15 dkg
masła lub
margaryny(według uznania)-1
cukier waniliowy-1,5 łyżki
kakao-1
biała czekolada-Ż
elatynę zalać
mlekiem ,aby napęczniała a następnie rozpuścićTrzecia warstwa :-1 puszka
brzoskwiń-3
galaretki brzoskwiniowe(według uznania)Przygotowanie:-3
galaretki (rozpuścić) na 5 szklanek
wody-Wszystkie składniki powinny,
mieć temperaturę pokojową,aby masa się nie zważyła
Masło lub
margarynę,(według uznania),utrzeć z
cukrem pudrem i
żółtkami (można użyć miksera)dodać
żelatynę rozpuszczoną w
mleku, chłodna i płynną,startą
czekoladę, deserową i ubite
białka.
Białka ,delikatnie mieszamy kopystką.Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała.Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając do masy
kakao i białą startą
czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki, układamy
brzoskwinieNa sam koniec wylewamy tężejącą
galaretkę.Tortownica o średnicy 30 cm.Smacznego!!!