ßßß





Składniki :- Pierwsza warstwa:-1 szklanka mleka-5 łyżeczek żelatyny-3/4 szklanki cukru pudru-4 jajka (duże)-15 dkg masła lub margaryny(według uznania)-1 cukier waniliowy-1 czekolada deserowa lub mleczna-Ż elatynę zalać mlekiem ,aby napęczniała a następnie rozpuścićDruga warstwa:-1 szklanka mleka-5 łyżeczek żelatyny-3/4 szklanki cukru pudru-4 jajka-15 dkg masła lub margaryny(według uznania)-1 cukier waniliowy-1,5 łyżki kakao-1 biała czekolada-Ż elatynę zalać mlekiem ,aby napęczniała a następnie rozpuścićTrzecia warstwa :-1 puszka brzoskwiń-3 galaretki brzoskwiniowe(według uznania)Przygotowanie:-3 galaretki (rozpuścić) na 5 szklanek wody-Wszystkie składniki powinny,mieć temperaturę pokojową,aby masa się nie zważyłaMasło lub margarynę,(według uznania),utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami (można użyć miksera)dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku, chłodna i płynną,startą czekoladę, deserową i ubite białka.Białka ,delikatnie mieszamy kopystką.Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała.Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając do masy kakao i białą startą czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki, układamy brzoskwinieNa sam koniec wylewamy tężejącą galaretkę.Tortownica o średnicy 30 cm.Smacznego!!!