ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola biała
Kiełbasa
Boczek
Koncentrat pomidorowy
Cebula
Oliwa z oliwek
Mąka pszenna
Majeranek
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:500 g
fasoli białej
"Jaś"250 g
kiełbasy
150 g
boczku
4 łyżki
koncentratu pomidorowego
2
cebule
3 łyżki
oliwy
2 łyżki
mąki pszennej
majeranek
,
liść laurowy
sól
,
pieprz
Wykonanie:
Fasolę
opłukać, zalać zimną
wodą
i odstawić na kilka godzin. Ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem
liścia laurowego
, w miarę potrzeby dolewając wrzątku. W czasie gotowania
fasoli
pokroić
cebulę
,
kiełbasę
oraz
boczek
w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną
oliwy
. Następnie dodać
mąkę
i całość zasmażyć. Kiedy
fasola
będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z
fasolą
i gotować na małym ogniu, dodając
koncentrat pomidorowy
. Doprawić
majerankiem
,
solą
i
pieprzem
. Podawać z
pieczywem
.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila
[email protected]
. Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Źródło:
http://pieknulka.blogspot.com/2015/01/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)