ßßß
Składniki:500 g fasoli białej "Jaś"250 g kiełbasy150 g boczku4 łyżki koncentratu pomidorowego2 cebule3 łyżki oliwy2 łyżki mąki pszennejmajeranek, liść laurowysól, pieprzWykonanie:Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, w miarę potrzeby dolewając wrzątku. W czasie gotowania fasoli pokroić cebulę, kiełbasę oraz boczek w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Następnie dodać mąkę i całość zasmażyć. Kiedy fasola będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z fasolą i gotować na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.