ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
500 g fasoli białej "Jaś"
250 g kiełbasy
150 g boczku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
3 łyżki oliwy
2 łyżki mąki pszennej
majeranek, liść laurowy
sól, pieprz
Wykonanie:
Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, w miarę potrzeby dolewając wrzątku. W czasie gotowania fasoli pokroić cebulę, kiełbasę oraz boczek w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Następnie dodać mąkę i całość zasmażyć. Kiedy fasola będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z fasolą i gotować na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2015/01/fasolka-po-bretonsku.html