ßßß
Są słodkie i pachną świeżymi owocami. Doskonałe na lekki letni obiad lub podwieczorek.A najbardziej smakują do "Gry o tron"!Przepis jest prosty, a placki zawsze się udają :)Polecam do sprawdzeniaSkładniki na około 12 placków:1,5 szklanki maki1 szklanka kefiru, jogurtu greckiego lub zsiadłego mleka2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru1 łyżka roztopionego miodu2 łyżki oleju1 lub 3/4 szklanki jagód(lub innych owoców sezonowych)Wykonanie:Wsypać wszystkie, poza jagodami składniki do miski. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać jagody, lekko wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub z tłuszczem na zwykłej (obie wersje są pycha pych). Kłaść po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię, odwrócić gdy się ze złocą, nie przypalić! Podawać na ciepło z jogurtem, dżemem lub sosem jagodowym, miodem, cukrem pudrem, jagodami i z czym chcecie :)