Wykonanie
Nadeszło lato, a razem z nim
truskawki. Trzeba korzystać z tego dobra
póki się da. Owszem, już dwa miesiące wcześniej można było je kupić, ale były sprowadzane z daleka i nie oszukujmy się, nieporównywalnie gorsze w smaku od tych sezonowych. Po koktajlu i
dżemie do
tortu przyszedł czas na sernik z
truskawkami. Pieczony i bardzo prosty do zrobienia. Chyba nie da się tego spieprzyć.- paczka ciasta francuskiego/ciasta na
croissanty- 3 kostki (180g)
tofu (szukajcie w różnych miejscach, można zaoszczędzić nawet 2-3zł na kostce!)- 1/2 szklanki
cukru- sok z połówki
cytryny- łyżka/półtorej
oliwy-
truskawkiTofu zmiksować z
cukrem,
sokiem i
oliwą. Wylać na formę wyłożoną
ciastem. Przyozdobić
truskawkami i wsadzić do piekarnika na jakieś pół godziny/40 minut. Ot cała filozofia.