Wykonanie
I broke my iron rule and I made for dinner deep-fried pieces of chicken . Why do not ? This is not healthy food, but my son was delighted to taste ;)))


Ingredients: 8 skinless, boneless chicken breast/thigh, cut into small piecesOil, for deep-frying2 cloves garlic, minced4 tablespoons sweet
chilli sauce1 teaspoon lime juiceSalt1/2 teaspoon white
sesameFrying Batter: 1 egg white1/2 cup all-purpose
flour, sifted1/4 cup cornstarch1/2 teaspoon baking powder1/2 cup water, ice cold1 tablespoon cooking oilSaltMethod: Mix all the Batter ingredients in bowl. Add the chicken.Heat up a wok/pan with about two inches of oil. As soon as the oil is fully heated, deep-fry the chicken until golden brown. Transfer the chicken out to a dish lined with paper towels to sock up the oil.In the second pan heat the oil and fry the garlic. Transfer the fried chicken into the pan, follow by the sweet
chilli sauce, lime juice and salt. Stir to coat the chicken well with the sweet
chilli sauce.Dish out, garnish with the white
sesame.Złamałam dziś moją żelazną zasadę i usmażyłam
kurczaka w głębokim tłuszczu. Nie jest to zbyt zdrowe jedzenie, ale bardzo smakowało mojemu synowi. Czasami można.Składniki:8 małych kawałków
kurczaka, bez skóry i kości.
Olej2 ząbki
czosnku4 łyżki sosu
chilli1 łyżeczka
soku z limonkiSól1/2 łyżki białego
sezamuCiasto1
białko1/2 szklanki
mąki (przesianej)1/4 szklanki
mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
wody1 łyżka
oliwySólWykonanie:Wymieszać wszystkie składniki ciasta w misce i dodać kawałki
kurczaka. Rozgrzać patelnię z
olejem i usmażyć kawałki
kurczaka. Wyjąć
kurczaka na papierowy ręcznik i odsączyć tłuszcz.W drugiej patelni przysmażyć
czosnek następnie dodać
kurczaka i całość polać sosem
chilli . Po usmażeniu poruszyć
sezamem. Na wierzch można położyć kilka listków
kolendry. Należy serwować na ciepło.