Dzięki owocom babeczki są wilgotne, a połączenie bananów i czekolady okazało się strzałem w dziesiątkę. Czekolada jest dobra na poprawę humoru, szczególnie w taki pochmurny dzień!Składniki na 12 sztuk:3 dojrzałe banany2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru100 ml oleju2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaodrobina cynamonu3 łyżki kakaoPiekarnik należy rozgrzać do 180ºC.Banany obieramy i kroimy w kostkę.Mąkę mieszamy z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia, wszystko razem przesiewamy.Rozdzielamy białka od żółtek. W misce najpierw miksujemy białka (możemy dodać szczyptę soli), dodajemy cukier, żółtka i olej.Składniki suche łączymy z masą, delikatnie mieszając łopatką lub mikserem na wolnych obrotach. Dodajemy pokrojone banany i delikatnie mieszamy łyżką.Foremkę do muffinek natłuszczamy i rozkładamy po równo masę czekoladowo-bananową. Wstawiamy muffinki do piekarnika i pieczemy ok.20 minut. Smacznego!