Wykonanie

Z racji tego,że już jakiś czas jesteśmy po Świętach, nie zaszkodzi przypomnieć sobie o jajkach. Oczywiście forma podania inna niż w
sałatce i na twardo zajadane z
majonezem. To całkiem przyzwoite propozycje
śniadaniowe, lekkie i pożywne. Może ocenicie sami? Zachęcam.Na zdjęciu powyżej opcja 1, a w jej składzie:
jaja 2 szt
kukurydza (ok.2 łyżek)
płatki owsiane (ok.3 łyżek)
cebula biała (1/4 małej główki)
oregano
Kolejna propozycja także z użyciem
płatków owsianych i
oliwek kalamata, o których wspominałam tutaj . Oto opcja 2, w której składzie znajdziecie:
jajka 2 szt. (kl.L)
płatki owsiane (2 łyżki)
oliwki Kalamata
oreganokeczup (świetnie komponował się z
oliwkami)

Kolejny zamysł na sycące jajeczne śniadanie to opcja 3, bez
płatków owsianych, za to z
cieciorką. W składzie są jeszcze:
jaja (2 szt.kl.L)
papryka czerwona (1/2 średniej sztuki)
cebula czerwona (1/4 średniej sztuki)
cieciorka (3 łyżki)

Następny posiłek to bardzo zbliżony składem omlet do wersji drugiej, jednak czymś się różnił. opcja 4 odkrywa przed
Wami połączenie:
jajek (2 szt.)
oliwek zielonych (garść)czarnego
sezamu (1 łyżeczka)
kukurydzy (2 łyżki)i....
płatków owsianych (2-3 łyżki)Być może zasmakuje Wam któraś z wymienionych wersji? Jeśli macie sprawdzone połączenia w omletach, to chętnie poczytam/przetestuję. :)