Wykonanie
Źródło błonnika i siły. Nieodłączny element dobrze zbilansowanej diety, a ponadto – bomba cennych kwasów tłuszczowych.
Płatki owsiane wróciły na nasze stoły – to dobrze, nawet bardzo dobrze. Szkoda tylko, że wszyscy jemy je tylko pod postacią owsianek, bo nawet i te mogą się znudzić. Tym razem będzie równie zdrowo co słodko. Zapraszam Was na muffiny, które ukazały się na łamach ostatniego wydania Spring
Plate.

Składniki:1 1/2 szklanki
mąki pszennej2/3 szklanki
płatków owsianych1/3 szklanki
cukru1/3 szklanki
jogurtu50 ml
oleju rzepakowego1 duże
jajko3 bardzo dojrzałe
banany1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
cynamonuszczypta
soli
Przygotowanie:Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Formę do muffinek wyłóż papilotkami (swoje wykonałam sama). Rozgnieć
banany na
pure. Do miski przesiej
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia,
sól,
płatki owsiane oraz
cynamon. W drugiej misce wymieszaj mokre składniki. Dodaj
pure bananowe. Połącz obie masy i delikatnie wymieszaj. Napełnij papilotki do 2/3 wysokości. Piecz około 25 minut.