Wykonanie
SKŁADNIKI na CIASTO:1 i 1/2 SZKLANKI
MĄKISZKLANKA
MLEKA2
JAJKASZCZYPTA
SODYSZCZYPTA
SOLIOLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIAMUS z DYNI:300 GRAM DYNIGAŁĄZKI ŚWIEŻEGO
TYMIANKUSÓL MORSKADODATKI:ŚWIEŻA
PIETRUSZKAPIEPRZCHILLIWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY NA CZAS PRZYGOTOWANIA MUSU Z DYNI.MUS -
DYNIĘ OBIERAMY I USUWAMY PESTKI.
DYNIĘ POSYPUJEMY
SOLĄ I RAZEM Z
TYMIANKIEM ZAWIJAMY CAŁOŚĆ W FOLIE ALUMINIOWĄ. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 180 STOPNI NA OKOŁO 30 - 40 MINUT.PO UPIECZENIU
DYNIĘ KROIMY NA KAWAŁECZKI I MIKSUJEMY BLENDEREM NA GŁADKO.ZACZYNAMY SMAŻYĆ MAŁE NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ
OLEJU. SMAŻYMY OCZYWIŚCIE Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.PODAJEMY Z NASZYM MUSEM POSYPUJEMY
PIETRUSZKĄ,
PIEPRZEM I
CHILLI.