Wykonanie

Szybko i smacznie, to tak krótko mówiąc :) Idealnie sprawdziło się na wyjeździe w góry. Co prawda wykonanie tego obiadu to tylko połowicznie moja zasługa (uwielbiam Mamę Ani!), bo
piersi z kurczaka były już przygotowane, podobnie
cukinie, ale...Przepis:-
makaron (najlepiej chyba rurki),-
piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę, podsmażone lub podduszone - jak wolicie),- duże opakowanie
śmietany (12% lub 18%),- 2 ząbki
czosnku,-
przyprawy (
sól,
pieprz,
zioła,
papryka czerwona),- odrobina
mąki i zimnej
wody do zagęszczenia.Do gotowych (uduszonych/usmażonych)
piersi z kurczaka dodajemy wyciśnięte przez praskę lub drobno pokrojone ząbki
czosnku i mieszamy. Dodajemy opakowanie
śmietany, doprawiamy do smaku, mieszamy i czekamy aż się zagotuje. Następnie zagęszczamy.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Ładnie by wyglądało posypane
natką pietruszki albo innym czymś zielonym, ale nie było tego w górach pod ręką :)A taki widok mieliśmy z balkonu!:

Chcę tam wrócić! :)