Wykonanie
Mam dziś dla Was pomysł na słodkie placuszki z warzywną wkładką…
marchewką oraz
pietruszką ! Słodkie za sprawą bardzo dojrzałego
banana . Do tego bez glutenu, lekkie i puszyste. Postanowiłam połączyć je z aromatem
cynamonu . Podałam zaś z gęstym
mleczkiem kokosowym, domowym
masłem orzechowym oraz
jagodami goji i świeżymi
borówkami . Smakowały wyjątkowo, więc tym chętniej dzielę się z
Wami przepisem
marchewkowo-
pietruszkowo-
bananowe* placuszki z domowym
masłem orzechowym,
mleczkiem kokosowym,
borówkami amerykańskimi oraz
jagodami gojicarrot-parsley-
banana pancakes* with homemade peanut butter, coconut milk, blueberries and goji berries*gryczano-jaglane*from buckwheat and millet
flourSkładniki:1/2 szklanki
mąki (2 kopiaste łyżki
mąki jaglanej oraz gryczanej)łyżka mielonego
siemienia lnianego1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia (bezglutenowy)1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejjedna niewielka
marchew oraz
pietruszka1/2 dojrzałego
bananaok. 1/3 szklanki
mleka roślinnego (tu:
sojowe)Wymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać startą na drobnych oczkach
marchew oraz
pietruszkę.
Potem wmieszać rozgniecionego
banana oraz
mleko. Smażyć (bez tłuszczu) na dokładnie rozgrzanej patelni pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Aktualnie jestem w drodze nad morze, wpis postanowiłam przygotować wcześniej i to całkiem spontanicznie. Udało mi się spełnić jedno z marzeń, już wiem, że za parę dni w pełni okaże się realne. Nie potrafię w to uwierzyć i cieszę się jak dziecko! 😀 Marzenia się spełniają tylko trzeba
mieć siłę i wiarę w to, że można osiągnąć w życiu to czego tylko się zapragnieZ radości chciałam zaserwować sobie coś słodkiego i lekkiego, a zarazem nie wymagającego włączania piekarnika w te upały – postawiłam właśnie na te placuszki i tym sposobem dziś dzielę się z
Wami pomysłem. Może usmażycie je jutro? Naleśnikową sobotę powinno się świętować!Udanego dnia!