Wykonanie
To już trzecia
tarta na naszym blogu.W moim domu zrobiła furrorę. Aksamitna
śmietanka, łączy się tu ze świeżym i orzeźwiającym smakiem
ananasa, który przeniesie nas w dalekie Karaiby. Jeśli chcecie wzmocnić wrażenia, dodajcie do
śmietanki wiórki kokosowe :)Produkty:Na spód:250 g
mąki pszennej3 łyżki
cukrujajko150 g
margarynyszczypta
soliWypełnienie:ok. 400 ml
śmietanki 36%pół
torebki budyniu
waniliowego2 łyżki
cukru pudruananas świeży lub z puszki1 łyżka
żelatyny80 ml gorącej
wodyEtapy przygotowania:Z
mąki,
cukru,
soli,
jajka i
margaryny wyrób ciasto na tartę, dokładnie tak jak w tym przepisie http://delicious-precious.blogspot.com/2013/04/v.htmlCiasto włóż do lodówki i zostaw je tam na godzinęPo godzinie wyciągnij ciasto, rozwałkuj i wsadź do formy wysmarowanej
masłemNagrzej piekarnik do 190 CSpód ponakłuwaj widelcem i piecz przez 15 minut z obciążeniem, następnie 15 minut bez, do zarumienienia
Śmietankę ubij na sztywno, w
między czasie dodaj
budyń i
cukier puderŁyżkę
żelatyny rozpuść w wodzie i dodaj do
śmietankiMasę wylej na spódPokrój
ananasa na ćwiartki(lub jak wolisz zostaw go w plastrach) i połóż delikatnie na masęCałość wstaw do lodówki na noc