Wykonanie
No i skończył się 2014 rok ;) Myślałam nad tym aby napisać post podsumowujący, ale a dużo tego wszystkiego, aby zmieścić to w jednym miejscu ;) Wczoraj spędziliśmy z Grzesiem Sylwestra we dwoje, było naprawdę cudownie, uwielbiam spędzać z nim wspólne chwile. Na naszym
stole zagościły następujące potrawy:-tatar wołowy-zapiekane
pieczarki faszerowane
pastą jajeczną z
boczkiem i
szczypiorkiem-rolada z
ciasta francuskiego z
łososiem-
tarta ze
szpinakiem,
mięsem mielonym i
pomidoramiPrzez najbliższy czas
będę dzieliła się z
Wami przepisami na te dania, dzisiaj przyszła
pora na roladki z
ciasta francuskiego z
łososiem wędzonym i czarnym
sezamem.

Składniki:100 g
łososia wędzonego3 łyżki czarnego
sezamu1 opakowanie
ciasta francuskiegopieprzjajkoPrzygotowanie:
Ciasto francuskie rozwałkować, na 1/3 wyłożyć plastry
łososia i lekko posypać
pieprzem. Zwinąć w roladę pozostawiając około 5 cm rozwiniętego ciasta.
Jajko lekko trzepać i dokładnie posmarować nim pozostawione niezawinięte ciasto, następnie zawinąć do końca roladę dokładnie ją sklejając. Tak zawiniętą roladę wysmarować
jajkiem i dokładnie obłożyć czarnym
sezamem, pokroić w małe plastry/roladki. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, roladki wyłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Gdy piekarnik się nagrzeje, wkładamy do niego przygotowaną blachę z roladkami i pieczemy przez 20 minut. Roladki bardzo dobrze smakują z
sosem czosnkowym.












