ßßß
Składniki na pączki:szklanka wodyczubata szklanka mąki100 g margarynyczerwony barwnik4 jajkałyżeczka cukru wanilinowegoolej do smażeniaSkładniki na lukier:200 g cukru pudru1,5 łyżki wrzącej wody2 łyżki likieru kokosowegoczerwony barwnikPrzygotowanie:W garnku gotujemy wodę z margaryną, cukrem i barwnikiem, kiedy zacznie wrzeć wyłączamy i wrzucamy jednym ruchem mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy i zagniatamy masę dokładnie, pozostawiamy do ostygnięcia. Kiedy nasza masa przestygnie przekładamy ją do miski i miksujemy dodając w międzyczasie jajka. Przygotowujemy papier do pieczenia na którym będziemy "rysować" serca. Gotowe ciasto przekładamy do dekoratora i rysujemy nim serca na papierze, wycinamy kwadraty z papieru (na każdym serce). Olej nagrzewamy, wrzucamy nasze serca papierem do góry (tak jak to widać na załączonym zdjęciu) po około minucie zdejmujemy papier, pączki smażymy przez 5 minut z każdej strony. Gotowe pączki pozostawiamy do ostygnięcia, w międzyczasie przygotowujemy lukier mieszając ze sobą wszystkie składniki. Na ostygnięte pączki nakładamy lukier i możemy dodać posypkę.













