Wykonanie

Przepis na tę potrawę zaczerpnęłam z gazety "Przepisy Czytelników", a dokładniej nadesłała go pani Agnieszka Rybak, Ja jedynie troszeczkę go zmodyfikowałam. Danie jest zachwycające, proste w przygotowani, a do tego pięknie wygląda na talerzu.Składniki:2
piersi z kurczaka3 szklanki ugotowanego
ryżu(u mnie brązowy basmatii)2 plastry
ananasa1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki
masła1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
oregano1/2 łyżeczki
tymianku1 łyżeczka
currysól i
pieprzoliwa z oliwekPiersi z kurczaka dokładnie płuczemy, kroimy w kawałki i doprawiamy
przyprawami:
solą,
pieprzem,
tymianek,
oregano i
papryka.
Mięso dokładnie łączymy z
przyprawami. Doprawione kawałki
mięsa podsmażamy do miękkości na
oliwie z oliwek.

Maso roztapiamy na patelni.

Do
masła dodajemy
curry.

Na koniec dodajemy ugotowany
ryż.
Ryż dokładnie mieszamy z
przyprawą i podsmażamy lekko podlewając
woda. Na talerzu układamy w kopułkę połowę podsmażonego
ryżu, na
ryż nakładamy 1 plasterek
ananasa, a do środka
ananasa wkładamy poszatkowany
szczypiorek.

Wkoło kopczyka z
ryżu układamy podsmażone
mięso. Smacznego !!!
