Wykonanie
Bardzo sycąca
sałatka, która zarówno może być osobnym daniem jak i zarówno służyć jako dodatek do obiadu lub do naszych grillowanych przekąsek. Ja najbardziej lubię ją zaraz po przygotowaniu kiedy
makaron jest chrupiący.Składniki:1 główka
sałaty1 opakowanie zupki chińskiej u mnie rosół drobiowy1 pęczek
rzodkiewki1 długi zielony
ogórek3
pomidory1 pęczek
młodej cebulki ze
szczypiorem1 mały kubeczek
śmietany1/2 łyżeczki
przyprawy do zup typu
vegetapieprzSałatę płuczemy, osuszamy i liście rozdrabniamy na mniejsze kawałki, a następnie wrzucamy do miski dodając: pokrojonego w pół plastry górka, pokrojone na cząstki
pomidory, pokrojone w plasterki
rzodkiewki oraz poszatkowana
cebulkę ze
szczypiorem.
Warzywa na
sałatkę..........................................................................................Do sałatki dodajemy pokruszony
makaron ze zupki.
Śmietanę mieszamy z załączoną do zupy
przyprawą,
pieprzem i
przyprawą do zupy i dokładnie wszystko razem mieszamy.
Śmietana,
przyprawa ze zupki i
przyprawa do zup...................................
Śmietanowy sos dodajemy do pozostałych składników.
Z
makaronem i sosem..............................................
Sałatkę dokładnie mieszamy i w razie konieczności doprawiamy
solą i
pieprzem. Smacznego !!!
Sałatka z zupką chińską............................................................
Z bliska...............................................................
Jako dodatek do obiadu..........................................................