Wykonanie
Składniki:2 i 1/2 szklanki
mąki tortowej2 płaskie łyżki suchych
drożdży2
żółtka2 kopiaste łyżki
cukru1
cukier waniliowy3/4 szklanki
mleka1/3 kostki
masłaszczypta
soli1 opakowanie budyniu
malinowego1/2 litra
mleka do ugotowania budyniu
mąka do podsypania
cukier puderbiałka roztrzepane z 1 łyżką
wodyBudyń gotujemy według opisu na opakowaniu.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/1626393842.JPG)
Gotowanie budyniu.................................................................Do
drożdży dodajemy
cukier,
żółtka,
cukier waniliowy, przesianą
mąkę i
sól.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/322431927.JPG)
Składniki na ciasto............................................................................Składniki mieszamy. Dolewamy
mleko i roztopiony ciepły tłuszcz.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/490867914.JPG)
Z roztopionym tłuszczem i
mlekiem......................................................Wyrabiamy jednolite gładkie ciasto.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/-813094001.JPG)
Wyrabianie............................................................................................Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/123268.JPG)
Przed wyrośnięciem.................................................................................Gdy podwoi swoją objętość wykładamy je na posypany
mąką blat.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/-1303838647.JPG)
Na blacie.........................................................................Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na placki o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto kroimy w zgrabne kwadraty i na każdy nakładamy
budyń.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/1411748278.JPG)
Nakładanie budyniu........................................................Kwadraty z
budyniem składamy na połowę.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/107786363.JPG)
Składanie..................................................................................I zlepiamy rogi i brzegi ciasta widelcem.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/208542912.JPG)
Z widelcem............................................................Różki układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wierzch smarujemy roztrzepanym
białkiem i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce.
![](/Data/Images/magicznakuchnia.blox.pl\2009_slash_10_slash_Drozdzowe-rozki-z-budyniem-malinowym/l/-1095419003.JPG)
Smarowanie
białkiem..................................................................................Różki pieczemy w nagrzanym do 180'C piekarniku przez około 30-35 minut. Zrumienione zsuwamy z blaszki i jeszcze ciepłe posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego !!!