Wykonanie
Składniki:50 dag
mięsa mielonego wieprzowego2 kopiaste łyżki
bułki tartej1/2 szklanki
mleka2
jajka1
cebula9 plasterków
sera żółtego o grubości 0.5 cm i wielkości 2 na 3 cm1 kopiasta łyżka
masłamielona
słodka paprykasól i
pieprzolej do smażeniabuła
tarta do panierowaniaDrobno posiekaną
cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym
oleju i odstawiamy do ostygnięcia.
Tartą bułkę zalewamy ciepłym
mlekiem.
Tarta bułka zalana
mlekiem....................................................................Plastry
sera smarujemy z obu stron
masłem, oprószamy
papryką i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
Kawałki
sera posmarowane
masłem i oprószone
papryką................Do
mielonego mięsa dodajemy rozmoczoną
tartą bułkę,
cebulę, jaka,
sól i
pieprz.
Mięso mielone i reszta...........................................................Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji
mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony
ser, otaczamy
mięsem.
Płat
mięsa z
serem żółtym..............................................Panierujemy z obu stron w
bułce tartej i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
Z jednej strony.....................................................................
I z drugiej strony................................................................Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na złoto-brązowy kolor. Smacznego !
Smażenie............................................................................
Kotlety mielone nadziewane..................................................................
A tak wygląda w środku..........................................................